Kõik me teame, mis on oliiviõli, mismoodi see välja näeb ja milleks seda kasutatakse. Või kas ikka teame? Allpool mõned natuke teistmoodi kasutusalad sellele suurepärasele toiduainele … Kohe alguses pean aga ütlema, et ma ise pole nendest variantidest ÜHTEGI kasutanud, seega ei oska kommenteerida, kuidas ja kas need meetodid kellegi peal töötavad. Kuid ega siin midagi kahjulikku ei tohiks olla…
Ja jätkame ka sel korral siin ja siin kajastatud teemal ning räägime vitamiinipommidest :). Apelsini-mustsõstrajook (allikas: Smuutid) 125 g viljaraguudeta mustsõstraid 1/2 suurest sidrunist pressitud mahl 2 kooritud ja tükeldatud apelsini jääkuubikuid serveerimiseks sidruniviil garneeringuks Mikserda sõstrad, sidrunimahl ja apelsinid ühtlaseks seguks. Vala klaasi jääle ja kaunista sidruniviiluga. Virsiku-vaarikajook (allikas: Smuutid) 1 kivideta ja poolitatud virsik 150 g vaarikaid 110…
Jätkan eelmises postituses alustatud teemat ja jagan sinuga veel kolme retsepti, mis ma ise olen leidnud ja proovinud ning mida julgen soovitada :). Melonimaagia (allikas: Smuutid) – värskendav ja aromaatne 350 g kooritud, seemneteta ja tükeldatud melonit 2 kooritud ja neljaks lõigatud kiivit 4 kooritud ja kivideta litšit kiivit garneeringuks Mikserda kõik koostisained, kuni segu on ühtlane. Vala klaasidesse ja…
Väljas juba suhteliselt soojad kevadilmad ning reeglina ei viitsita siis toas pliidi ääres pottide ja pannidega mässata. Seda enam, et vahel saab ka kergemini. Olen siit ja sealt kokku korjanud mõned kokteiliretseptid, mis on ühtaegu nii tervislikud kui ka maitsvad. Ning lisaks ka mõned magustoidud, millede puhul muidugi pliidist ja küpsetamisest ei pääse. Ja paar putrugi 🙂 Aga kõigest järgemööda…
Võtan endale vabaduse ja julguse teha anatoomiateemasse mõningane paus ning avaldada kirjutis, millest osa ilmus 23. aprilli ajakirjas „Naised“. Ja see oli üsna pisike osa, vaevalt neljandik sellest, mis kirja sai pandud. Kuna aga kevad on täies hoos, siis oleks nimetet teema ehk asjakohane. Kuna nendel teemadel on blogis ka enne juttu olnud, siis panen ta täispikkuses üles. Ja siit…
Allikaks on hea tuttava Kätrin Karu raamat „Ole vormis õige toiduga“ (Karu Consulting OÜ 2007): 500 kcal hommikusöök · 300 gr kaerahelbeputru (valmis pudruna, muidu see ca 100gr kuivainena) + 250 gr apelsine · täisteraleib ( 2 viilu või kahepoolne koorikleib) 70-80gr, sulatatud juust või määrdejuust ca 1 spl + 2 viilu juustu (40gr), 1 tomat ca 80-100 gr, paar…