Šokolaad on toiduaine, mis on valmistatud kakaopuu (Theobroma cacao) seemnetest. Kakaopuud on iseloomulikud Lõuna-Ameerika troopilistele vihmametsadele ning peamiselt kasvatataksegi neid nende ubade (mida ka seemneteks kutsutakse) tõttu, millest siis valmistatakse nii kakaovõid, kakaopulbrit kui ka šokolaadi. Šokolaadi valmistamiseks purustatakse kakaooad (seemned) ning jahvatatakse need tootmaks kakaolikööri. Liköörile lisatakse edasise protsessi käigus rasva ning suhkrut ning lühidalt öeldes – nii me…
Mis on müüt? Müüt on piltlikult öeldes tõe pähe levitatav ettekujutus, pärimuslugu. Liikvel on erinevaid müüte treeningute, toitumine jne kohta. Mõtlesin, et oleks huvitav tuua siinkohal välja mõned müüdid toitumise kohta … Kes soovib, võib vastu vaielda. 1.müüt: Kartul, makaronid, riis ja leib teevad paksuks. Tegelikkus: Kartul on küll üks suurema energiasisaldusega köögivilju, kuid ainult kartulist on väga raske end…