Kõige lihtsam reegel ehk KULDREEGEL – tea ALATI, mida Sa sööd! Indrek Otsus (ja vist mitte ainult tema) on öelnud, et „Sa oled see, mida Sa sööd!“ . Ehk siis kui Sa sööd sardelle, siis (palun vabandust) see Sa ka oled! Lihtne, kuid kuidas teada, mida ja millal süüa? Reegel number 1: Õpi eristama toitaineid üksteisest ehk siis tee omale…
Eelmistele blogipostitustele lisaks ka nimekiri toiduainetest, mis on head valkude, süsivesikute ja rasvade allikad: Valgud : nahata kana – ja kalkunifilee, tuunikala, vähk, lõhe, forell (üldse kalad), krevetid, loomaliha, munavalged, madala rasvaprotsendiga juustud (alla 10%), rasvata kohupiim ja rasvata kodujuust, alla 1% rasvasisaldusega jogurt. Süsivesikud : keedetud pruun riis ja metsik riis, keedetud kartul, kaerahelbed (mitmeviljahelbed), rukkihelbed, oad, must leib,…
Rasvad on sõna, mille mainime toob kindlasti paljudele kananaha ihule: „Oo õudust, milleks mulle rasvad, need teevad paksuks jne“. Kas see ikka on nii? Teame, et rasvad on ühed energiarikkamad toitained. Parandan nüüd selle vea, tuues välja erinevate toitainete energiasisalduse: 1 gramm rasva annab energiat ca 9 kcal, 1 gramm süsivesikuid ca 4 kcal ja 1 gramm valku samuti ca…