Natuke uurimistööd Interneti lõpmatutes avarustes ning Treenitargalt.ee pani kokku oma TOP 10 toiduainetest, millel on nende haigusi ennetavale ja ravivale võimele lisaks ka veel suurepärane maitse. Muidugi – viimane võib olla küsitav, sest niipalju kui on inimesi, on ka erinevaid maitse-eelistusi, kuid see selleks. Allpool nad siis kenasti kirjas … Avokaadod: sisaldavad suures koguses seda, mida nimetatakse „heaks“ rasvaks ehk…
Ega vitamiinide loetelu veel sellega otsa pole saanud, laseme aga edasi. Kõne alla tulevad vitamiind B₆ ja B₁₂. B₆ – vitamiinil on meie kehas mitmeid tähtsaid ülesandeid, kuid üheks olulisemaks võiks pidada selle vitamiini tuge südame-veresoonkonnahaiguste ennetamisel. B₆ vitamiini defitsiit tavaliselt alkoholismi ning seedetrakti krooniliste haiguste puhul ning defitsiidi esmasteks tunnusteks on väsimus , depressioon ning veresuhkru taseme langus. Pikemaajalisel…
Natuke informatsiooni lihtsalt silmaringi laiendamiseks … Mahlad. Puu- ja juurviljamahlad ning puljongid seeduvad 15-20 minutiga. Puuviljad. Arbuus seedib 20 minutit. Kõige kasulikum on, kui ta oleks ühel toidukorral ainuke puuvili (mari) teie toidulaual. Apelsin, viinamari ja greip vajavad seedimiseks samuti 30 minutit. Õunad, pirnid, virsikud, kirsid ja teised poolmagusad puuviljad seeduvad 40 minutiga. Toored köögiviljad. Köögiviljad, milledest valmistatakse toorsalatit –…